Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Επιθέσεις Ταλιμπάν σε κυβερνητικά κτίρια στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν


Ταλιμπάν επιτέθηκαν το Σάββατο σε κυβερνητικά κτίρια της πόλης Χοστ, στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν με βομβιστές αυτοκτονίας, πυρά και ρουκέτες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Αμυνας του Αφγανιστάν στρατηγό Μοχάμεντ Ζαχίρ Αζίμι, τουλάχιστον τρεις βομβιστές αυτοκτονίας ανατινάχθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

«Μία ομάδα τρομοκρατών επιτέθηκε σε κτίρια της κυβέρνησης και σε μία τράπεζα. Τρεις από τους τρομοκράτες ανατινάχθηκαν, ενώ μία άλλη μικρή ομάδα συνεχίζει να αντιστέκεται στις δυνάμεις ασφαλείας» δήλωσε ο στρατηγός Μοχάμαντ Ζάχιρ Αζίμι.

«Οι αντάρτες που είναι οπλισμένοι με καλάσνικοφ και πετούν ρουκέτες έχουν παγιδευτεί σε ένα κτίριο και συνεχίζουν να αντιστέκονται» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σε κτίριο της τοπικής κυβέρνησης, επιτρέποντας σε ενόπλους να εισέλθουν σε συγκρότημα κτιρίων. Ο ίδιος δήλωσε ότι υπήρξαν πολλά θύματα.

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ερευνά τις πληροφορίες που μιλούν για επιθέσεις στην πόλη.

Τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι είναι άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων, εξαιτίας της δυσκολίας των κατοίκων να κινηθούν στους δρόμους της πόλης. Στο Χοστ βρίσκεται και μια αμερικανική στρατιωτική βάση.

Μάχη ξέσπασε στην πόλη, όταν αφγανικές δυνάμεις περικύκλωσαν τους ενόπλους και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους.

Συχνές είναι οι επιθέσεις των Ταλιμπάν σε κυβερνητικά κτίρια σε πόλεις του νοτιοανατολικού Αφγανιστάν. Η πόλη Χοστ έχει γίνει στόχος επιθέσεων και στο παρελθόν.