Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Ολοκληρώθηκε ο κώδικας των νέων Windows 7

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι οριστικοποίησε τον κώδικα των Windows 7 και θα είναι έτοιμη για το ντεμπούτο του λειτουργικού συστήματος στις 22 Οκτωβρίου.

«Αυτό είναι το τελευταίο μας τεχνικό ορόσημο σε ένα ταξίδι τριών ετών» (από τον Ιανουάριο του 2007, όταν κυκλοφόρησαν τα Vista) δήλωσε στο CNet ο Μάικ Ανγκουίλο, γενικός μάνατζερ σχεδιασμού στο τμήμα Windows της εταιρείας.

H έκδοση των Windows 7 που έλαβε την Τετάρτη το πράσινο φως για διάθεση στους κατασκευαστές υπολογιστών (RTM, Release to Manufacturers) είναι ίδια με αυτή που είχε διαρρεύσει πριν από αρκετές ημέρες στο Διαδίκτυο.

Είναι επίσης σχεδόν ίδια με την τελευταία δοκιμαστική έκδοση (Release Candidate) που είχε διατεθεί για δοκιμαστική χρήση από επαγγελματίες αλλά και από το ευρύ κοινό.

H αντίστοιχη ελληνική έκδοση αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες, ανακοίνωσε η Microsoft Ελλάδας.

Τα Windows 7 θα κυκλοφορήσουν σε έξι εκδόσεις (Starter, Home Basic, Home Premium, Professional, Enterprise, Ultimate), από τις οποίες μόνο οι δύο (Home Premium, Professional) θα κυκλοφορήσουν στα ράφια των καταστημάτων.

Οι άλλες τέσσερις προορίζονται για χρήση σε εταιρείες ή για αναπτυσσόμενες αγορές με υπολογιστές χαμηλών επιδόσεων.

Μέχρι στιγμής η Microsoft έχει καταφέρει να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος και έχει πάρει καλές κριτικές για τις δοκιμαστικές εκδόσεις.

Είναι μια ευχάριστη αλλαγή μετά τα Windows Vista, που κατηγορήθηκαν για τις υπερβολικές απαιτήσεις τους και τα προβλήματα συμβατότητας με προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού.

Τα Windows 7 προσφέρουν μεταξύ άλλων χαμηλότερες απαιτήσεις συστήματος, μικρότερους χρόνους εκκίνησης και τερματισμού λειτουργίας, ανανεωμένη γραμμή εργασίας, νέο σύστημα δικτύωσης και υποστήριξη για οθόνες αφής.